HTML

Fizetéstől fizetésig

Egy kétgyermekes, két devizahiteles, panelben élő család gyakorlati tanácsai arra, hogy hogyan lehet 2012-ben is kijönni a fizetésből.

Friss topikok

  • kijonni: Szeretettel várjuk a hozzászólásokat (2012.01.15. 13:02) Bemutatkozás

Címkék

Archívum

Bemutatkozás

2012.01.15. 12:09 kijonni

Az Alföld közepén egy nagyvárosban élünk, egy kb 40 éves panellakásban. Van a nyakunkban két jelzálogalapú devizahitel, amit még akkor vettünk fel, amikor a Svájci Frank 150 Ft körül volt.

Van két kisfiunk is. Az egyik 4, a másik két éves. A nagyobbik már óvodába jár, a kisebbik februárban kezdi a bölcsődét. Van kiadásunk rendesen. A feleségem GYED-en van.

Az elmúlt 2-3 év megtanított minket egy sor dologra. Nem élünk nomád körülmények között, de muszáj volt megtanulnunk spórolni. Én fizikai munkát végzek, nem tudok meglenni egész nap két vajas kenyéren. A fiainknak is jó étvágyuk van. :)

Talán két éve jutottunk el odáig, hogy választhattunk, vagy feladjuk a lakást és megyünk albérletbe, vagy alkalmazkodunk az új világhoz és megpróbáljuk túlélni valahogy.

Az utóbbit választottuk. Szeretnénk megosztani mindenkivel, akit érdekel azt, hogy hogyan éltük túl az eddigi megpróbáltatásokat.

A téma széles skálán mozog. Megtanultunk kenyeret, kekszet sütni, tudatosan, stratégia alapján vásárolni, csokoládét készíteni, háztól beszerezni és megfelelően tárolni a krumplit(panelban!), zöldségpalántát nevelni magról, stb. Elsőre olvasva talán nem nagy dolgok ezek. De több ezer Ft-ot tudunk spórolni havonta úgy, hogy nem a silány minőségű, kalóriaszegény tömegélelmet esszük. És kevésbé vagyunk kiszolgáltatva a panel-létnek.

 

Ezeket a trükköket, étel recepteket mind le fogjuk írni ebben a blogban. Kérlek, ha van saját ötleted, bevált recepted a mindennapok túlélésére, oszd meg velünk Te is. A kommentek előmoderálás után jelennek meg.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kijonni.blog.hu/api/trackback/id/tr963548603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kijonni 2012.01.15. 13:02:12

Szeretettel várjuk a hozzászólásokat
süti beállítások módosítása